Inundaţiile dezastruoase din India

August 20, 2018      01:19:00  am
Cele mai grave inundaţii din acest secol, din statul indian Kerala, au ucis până acum peste 370 de persoane şi au forţat mai mult de 800.000 de persoane să meargă în tabere de salvare, iar potrivit oficialilor, preţul plătit de aceştia va creşte.


https://www.aljazeera.com/news/2018/08/disaster-deadly-kerala-floods-displace-800000-180819142342769.html

După ce, prim ministrul statului de coastă din sud-vestul ţării a solicitat întăriri militare pentru a intensifica eforturile de salvare, un oficial pentru gestionarea dezastrelor a declarat că, de când a început sezonul musonilor, de trei luni, mai mult de 370 de persoane au decedat din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Pe măsură ce apele au crescut, mulţi oameni au găsit din ce în ce mai greu modalitatea de acces la hrană şi alte facilităţi de bază, sau să ajungă într-o zonă sigură.
Indian volunteers evacuate local residents in a boat at Kozhikode, in the Indian state of Kerala. Picture: AFP
Voluntarii indieni evacuează rezidenţii locali de la Kozhikode într-o barcă, în statul indian Kerala.
 Imagine: AFP Sursa: AFPThe death toll from floods in India's tourist hotspot is rising. Picture: AFP
Creşte numărul morţilor cauzate de inundaţiile din punctele turistice ale Indiei.
Imagine: AFP Sursa: AFP

În timpul musonului actual, Kerala a fost lovită cu peste mai mult de o treime ploaie decât cantitatea medie, potrivit biroului meteorologic din India. Inundaţiile sunt cele mai critice din acest secol.

Ultima dată, când a început acum nouă zile, 164 de oameni au murit şi peste 800.000 au fost mutaţi în mai mult de 1.500 de tabere de salvare, a declarat Pinarayi Vijayan, prim ministrul din Kerala.Ploile puternice au început să lovească din nou părţi ale statului în dimineaţa zilei de sâmbătă, încetinind astfel încercările de desfăşurare ale salvatorilor şi de obţinere a ajutoarelor pentru zonele izolate, dintre care multe nu au văzut zile în şir nici un ajutor şi pot fi atinse doar cu vaporul sau cu elicopterul.

Se aşteaptă ca ploile să scadă la nivelurile "uşoare până la moderate" pe duminică, a declarat ofiţerul biroului meteorologic din India.


Indian commuters travel in a truck to a safer place as flood waters ravaged Kerala. Picture: AFP
Indian commuters travel in a truck to a safer place as flood waters ravaged Kerala. Picture: AFP Source:AFP

Ploile au perturbat, de asemenea, reţelele de transport din Kerala, o destinaţie importantă pentru turiştii locali şi străini.

Unele culturi au fost, de asemenea, inundate. Statul este un producător major de cauciuc, ceai, cafea şi mirodenii, cum ar fi piperul negru şi cardamomul.


Houses destroyed by a landslide in Kerala, South India, after devastating floods that have killed more than 300. Picture: Manjunath Kiran /AFP
Navetiştii indieni călătoresc într-un camion spre un loc mai sigur, în timp ce inundaţiile devastează Kerala.
 Imagine: AFP Sursa: AFP


Prin urmare, vă rugăm să includeţi această recentă inundaţie indiană în Meditaţia zilnică de Urgenţă de la ora 14:00 UTC (17.00 EEST - ora României), dacă vă simţiţi ghidat şi vizualizaţi misiunile de salvare care se desfăşoară cât se poate de bine, iar oamenii pot primi ajutor medical, care este foarte necesar, alimente şi suport logistic.


Victoria Luminii !

Comentarii