Actualizarea Meditaţiei de Urgenţă

Iată o actualizare privind Meditaţia de Urgenţă pe următoarele subiecte:
  • Nou: Inundaţii grave în Japonia
  • Nou: Demolarea satelor palestiniene în Cisiordania
  • Curent: Erupţia vulcanică la Kilauea
  • Subiecte, care pot fi acum excluse din Meditaţia de Urgenţă.
Nou: Inundaţii grave în Japonia

Ploaia torenţială a provocat inundaţii puternice şi alunecări de teren în sud-vestul Japoniei. Cel puţin 51 de persoane au decedat şi multe alte persoane lipsesc.

(Imagine: Kurashiki scufundat în sudul Japoniei
Sursa: https://news.sky.com/story/japan-flooding-dozens-dead-as-torrential-rain-triggers-landslides-11429191 )

Prefectura din Hiroshima a fost lovită cel mai puternic, ca urmare a numeroaselor alunecări de teren care au ucis cel puţin 15 persoane, iar autorităţile au avertizat că numărul morţilor va continua să crească. La aproape 5 milioane de persoane le-a fost cerut să evacueze zona, deoarece casele lor au fost distruse, iar maşinile le-au fost luate de ape.


Imagine: Kurashiki scufundat în sudul Japoniei
Sursa: https://www.theguardian.com/world/2018/jul/07/heavy-rain-floods-and-landslide-leave-more-than-a-dozen-dead-and-50-missing-in-japan
Unele zone au fost lovite de ploi de mai mult de un metru, în timp ce aproape 48.000 de soldaţi, poliţişti şi pompieri au fost detaşaţi pentru operaţiunile de salvare, a declarat secretarul şef al cabinetului, Yoshihide Suga. Alţi 21.000 de militari sunt în aşteptare.


Precipitaţiile au împiedicat operaţiunile de salvare în Hiroshima, Ehime, Okayama, Kyoto şi în alte regiuni.

Nivelul apei a ajuns la cinci metri în zonele cele mai afectate, forţând unii locuitori pe acoperişuri şi balcoane, să atragă atenţia elicopterelor de salvare.


Imagine: Locuitorii rămaşi în sudul Japoniei https://news.sky.com/story/japan-flooding-dozens-dead-as-torrential-rain-triggers-landslides-11429191


Deşi s-a stabilit un front meteorologic între vestul şi estul Japoniei, există riscul ca ploile puternice să continue, în timp ce aerul cald se revarsă peste zone, a declarat Agenţia Meteorologică Japoneză, de asemenea, zonele deja saturate se confruntă cu ploi mai mult duminica.


Nou: Demolarea satelor palestiniene la Cisiordania

Israelul intenţionează să distrugă casele a celor 173 de palestinieni care trăiesc în comunitatea mică de păstori Khan al-Ahmar, împreună cu şcoala care deserveşte 150 de copii din zonă. Luna trecută, Înalta Curte de Justiţie din Israel a înlăturat ultimul obstacol din calea acestui act barbar de demolare al unei întregi comunităţi, pentru a-şi transfera cu forţa locuitorii şi a prelua pământul. Israelul a anunţat că terenul de pe care vor fi evacuaţi aceşti palestinieni, va servi la extinderea aşezării din apropierea lui Kfar Adumim.

Acum, autorităţile şi-au intensificat eforturile şi au emis ordine de demolare pentru toate structurile din Khan al-Ahmar.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/jun/14/israel-destroy-palestinian-village-khan-al-ahmar

Forţele israeliene de securitate intervin în timp ce palestinienii încearcă să-ţi salveze casele de la demolare în Khan al-Ahmar.
Fotografie: Agenția Issam Rimawi / Anadolu / Getty Images
Sursa:  https://www.theguardian.com/world/2018/jul/07/khan-al-ahmar-west-bank-bedouin-village-facing-destruction

Acest mic sat din Beduin este casa familiilor care au fost odată nomade, şi care s-au stabilit după ce armata israeliană i-a expulzat din deşertul sudic, cu şapte decenii în urmă. Unii rezidenţi lucrează în fabrici din apropiere, deţinute de coloniştii israelieni. Alţii cresc oi şi capre pe terenul stâncos.


Khan al-Ahmar are o semnificaţie pentru mulţi palestinieni, fiind o piatră de temelie a luptei lor pentru statalitate - o comunitate a cărei locaţie este atât de strategică încât, dacă ar fi fost înlăturată, ar putea destrăma speranţele pentru o viitoare ţară.

Forţele de securitate au declarat zona ca fiind o zonă militară închisă şi au blocat intrarea jurnaliştilor şi a diplomaţilor. Buldozerele cu escortă militară au început să intre cu mare zgomot şi să niveleze terenul.
"Noi dormim cu frică; ne trezim cu frică. Ei sunt serioşi.", a declarat Tahreer Abu Dahouk, mama a patru copii sub 10 ani, cum poliţiştii de frontieră în uniforme gri, patrulau afară.

Miercuri, când forţele israeliene au intrat pentru prima dată, au rănit 35 de palestinieni şi au arestat pe alţii, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. A fost raportat de asemenea, un soldat israelian rănit. "Aici a fost un război", a continuat Abu Dahouk, care s-a căsătorit în sat cu 14 ani în urmă.Din fericire, Instanţa de Judecată din Israel a suspendat, joi, demolarea planificată a unui sat beduin din Cisiordania ocupată, soarta căruia a devenit un punct central al protestelor palestiniene şi al preocupărilor internaţionale, a afirmat un avocat al locuitorilor.

Ordonanţa Curţii Supreme, emisă la o zi după ce forţele israeliene de securitate au dat startul mutării buldozerelor la Khan al-Ahmar, i-a dat statului timp, până în 11 iulie, să răspundă contestaţiilor sătenilor, despre faptul că le-au fost refuzate în mod nedrept autorizaţiile de construcţie, a declarat Alaha Mahajna lui Reuters.Prin urmare, vă rugăm să includeţi această Inundaţie japoneză recentă şi Demolarea satelor palestiniene în Cisiordania, în Meditaţia zilnică de Urgenţă la ora 15:00 UTC ( 18.00 EEST + ora României), pentru următoarele câteva zile, dacă vă simţiţi ghidaţi în acest sens.

Curent: erupție vulcanică la Kilauea

Încă există activităţi tectonice în desfăşurare la Kilauea. Vulcanul rămâne activ, iar lângă Parcul Naţional al Vulcanilor din Hawaii (Hawaii Volcanoes National Park), se deschid uriaşe găuri adânci.

https://www.express.co.uk/news/world/985374/hawaii-volcano-update-huge-sinkholes-kilauea-national-park-USGs

În următoarele două luni, s-ar putea să existe în continuare activităţi tectonice frecvente şi dăunătoare care ar putea afecta zona.

Prin urmare, dacă doriţi, vă rugăm să continuaţi să includeţi şi acest lucru în Meditaţia de Urgenţă, astfel încât pagubele să poată fi reduse cât mai mult posibil.

Subiecte care pot fi acum excluse din Meditaţia de urgenţă

Iată câteva subiecte care pot fi excluse din Meditaţia de Urgenţă, deoarece situaţiile nu mai sunt urgente :

Puteţi găsi lista actualizată a subiectelor care pot fi incluse în Meditaţia de Urgenţă, aici:

https://www.welovemassmeditation.com/p/blog-page.html

Victoria Luminii !

Comentarii